Toekomstige leerling

Wij beseffen dat de keuze van een nieuwe school belangrijk is. U hebt ons aanbod hoog ingeschat en rekent dus op een kwaliteitsvolle begeleiding. Met uw steun en waardering kunnen wij u, elk jaar opnieuw, een boeiend leer- en leefproject aanbieden. Daarom is het ook goed dat u onze school leert kennen en dat u het Sint-Lievenscollege in dat grote onderwijslandschap kunt situeren.

Van bij de stichting in 1865 vindt het Sint-Lievenscollege zijn inspiratie in de waarden van de christelijke geloofsgemeenschap.
Dit komt tot uiting in het dagelijks schoolleven en in de sfeer die er heerst. Het college wil een echte gemeenschap vormen door niet naast elkaar te leven, maar met elkaar in hartelijkheid.
Naast 3 basisscholen bestaat het Sint-Lievenscollege op secundair niveau uit twee campussen:
De humaniora (= ASO-school, algemeen secundair onderwijs) op de Zilverenberg en de handelsschool op Steendam en in de Gildestraat.
De internen van de 1e graad en alle meisjes verblijven op de Zilverenberg. Alle jongens van de 2e en 3e graad vinden een onderkomen in Mariakerke.

In een snel evoluerende maatschappij blijven toegewijde leerkrachten en opvoeders jaar na jaar aan opgroeiende jongens en meisjes goed en verzorgd onderwijs geven.
Vanuit hun kennis en engagement begeleiden zij de leerlingen doorheen de verschillende vakken en helpen hen bij moeilijkheden en vragen.

Hierdoor krijgen de jongeren inzicht in eigen mogelijkheden en beperkingen, inzicht in de kracht van geloof en kennis. Zo worden zij goed voorbereid op hogere studies en kunnen zij zich ontplooien tot waardevolle mensen in onze samenleving.

Samen met de ouders willen wij hen motiveren tot studie en inzet, waarbij zij oog hebben voor netheid en nauwkeurigheid, voor orde en verantwoordelijkheid. Daarnaast willen wij bij hen een ruime culturele en sociale belangstelling stimuleren met aandacht voor de christelijke visie op leven en wereld.

 

 • Resultaten microbenonderzoek
  Gepubliceerd op 8 maart 2017
  uitgevoerd op onze Openschooldag
 • Artbot kamp 27/02-01/03
  Gepubliceerd op 1 februari 2017
  Ontdek onze STEaM richting
 • Facebook
  Gepubliceerd op 2 april 2015
  Neem regelmatig een kijkje op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/StLievenEdu