Sport

                    SNS nieuw

Volgens een beurtrolsysteem hebben de lessen L.O. plaats op vier locaties: de gymzaal (met voornamelijk toestelturnen), de sportzaal (voornamelijk balsporten en klimoefeningen), de vernieuwde sportvelden in Sint-Amandsberg (buitensporten en atletiek) en het Van Eyck zwembad (zwemmen).

De jaarlijkse sportdag wordt telkens in het begin van het schooljaar georganiseerd om op die manier het klasgevoel te stimuleren De sport buiten de lesuren bestaat uit de middagactiviteiten (tafeltennis, basketbal, volleybal en badminton) en de woensdagmiddagactiviteiten.

Op het sportveld zijn er dan klascompetities (er wordt gespeeld voor een wisseltrofee).

Het Sint-Lievenscollege neemt ook deel aan een groot aantal SVS-wedstrijden (badminton, tafeltennis, atletiek outdoor en indoor, voetbal, basketbal, volleybal, veldloop, netbal, zaalvoetbal, …), waarin de leerlingen zich kunnen meten met leerlingen uit andere scholen.

Na school kunnen leerlingen deelnemen aan tal van sportactiviteiten. Hiervoor kunnen zij inschrijven op het SNS programma. Bekijk alvast het promo-filmpje.

Bekroning van elk sportjaar is het sportfeest. Dit is een dag vol sportwedstrijden voor de hele school waarbij gestreden wordt voor de ultieme bekroning van de sportiefste klas: de SLC-wisselbeker.