Sodexo – Overzicht schoolmenu + visie

Het schoolmenu

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

De Sodexo visie

Gezond leven is een continu leerproces waar men best op jonge leeftijd mee start. Als onderwijsinstelling leveren wij ook onze bijdrage in dit leerproces. Het is dus ook de taak van de school om zich in te zetten voor een evenwichtige voeding.

Samen met onze partner Sodexo zetten we gezonde en evenwichtige voeding bovenaan het menu. Sodexo volgt namelijk de aanbevelingen van het “Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan België” op, opgesteld door het Ministerie van volksgezondheid.

Onze doelstelling is dagelijks smakelijke en evenwichtige maaltijden serveren, aangepast aan de behoeften van jongeren. We baseren ons hiervoor op de actieve voedingsdriehoek en doen dit met de professionele hulp van Sodexo.

De actieve voedingsdriehoek
De actieve voedingsdriehoek geeft een idee van je dagelijkse eet- en bewegingsbehoefte. Elk voedingsmiddel levert enkele voedingsstoffen, maar kan nooit alles aanleveren. De actieve voedingsdriehoek toont acht voedingsgroepen die elk in de juiste verhouding hun aandeel leveren tot een gezonde levensstijl. Naast een goede voeding is ook bewegen een belangrijk onderdeel van de actieve voedingsdriehoek.

Tijdens het schooljaar worden er nog andere tips over gezonde voeding en lichaamsbeweging verspreid in de vorm van speelse voedingsaffiches.