Inschrijvingen

Schooljaar 2018-2019

Inschrijven in de eerste graad

Op het Sint-Lievenscollege Humaniora waren er bij aanvang van de inschrijvingsperiode 180 vrije plaatsen voor leerlingen die op 1 september 2018 wensen te starten in het eerste jaar Latijn, Moderne met verdieping STEaM of in de Moderne met verdieping Taal en Cultuur.

Hiervan werden  63 plaatsen ingenomen door broers en zussen van huidige leerlingen (voorrangsperiode) en werden er via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR) onmiddellijk 117 plaatsen ingevuld.  Bovenop deze 180 plaatsen heeft Sint-Lievenscollege Humaniora met 126 gezinnen de langste wachtlijst van Gent. Vandaag worden we dan ook overspoeld met telefoontjes en e-mails van verontruste en ontgoochelde ouders.

We proberen vandaag en morgen zo snel mogelijk tot een analyse van de situatie te komen om hierover in de komende dagen transparant te communiceren.

Er wordt naar aanleiding van het CAR een telefonische helpdesk via 09/2251147 georganiseerd op zaterdag 3 maart van 10.00 u tot 16.00 u.

 

In het eerste jaar kunnen 180 leerlingen worden ingeschreven.

  • Voorrangsgroepen broers/zussen en kinderen personeel schrijven in van maandag 8 januari 2018 t.e.m. vrijdag 26 januari 2018. De ouders die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een brief met info. Deze inschrijvingen gebeuren op dezelfde manier als vroeger. Gelieve als ouder hiervoor naar school te komen om de effectieve inschrijving te doen.
  • Wie niet tot de voorrangsgroepen behoort, dient digitaal aan te melden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Dit is mogelijk van vrijdag 2 februari 2018 om 12u. t.e.m. vrijdag 23 februari 2018 om 12u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van aanmelding geen rol. Op onze openschooldag van zondag 28 januari (13.00 u. tot 17.00 u.) kunt u hierover meer informatie ontvangen. Op vrijdag 2 februari  (19.30 u.) zullen wij u graag helpen om u aan te melden (https://meldjeaansecundair.gent.be).
  • Inschrijvingen in Gent worden geregeld via LOP SO/Gent: voor meer info verwijzen wij u naar hun website.
  • Na de aanmeldingsperiode wordt u door LOP SO/Gent per mail op de hoogte gebracht voor welke school u een ticket krijgt. Omzetten van dit ticket in een inschrijving kan van zaterdag 3 maart 2018 t.e.m. vrijdag 23 maart 2018 – hiervoor afspraak maken met de school (tel. 09 225 11 47).

Open Schooldag

Start uw zoon of dochter volgend jaar aan het middelbare avontuur? Bent u op zoek naar dé geknipte school? Dan bent u zeker welkom op onze jaarlijkse Open SchooldagDeze vindt plaats op zondag 28 januari 2018. Met onderstaande videoverslag, gemaakt door alumnus Piet Bogaert, krijgt u reeds een indruk van hoe wij met leerlingen, leraren en personeel, onze school vormgeven.

Infoavond

Onze Infoavond voor het eerste jaar vindt plaats op 2 februari. Ouders en leerlingen kunnen daar kennismaken met onze nieuwe opleidingen, de innovatieve vakken en de leraren ontmoeten.  Op onze Infoavond zetten we onze innovatieve opleidingen uit het eerste jaar in de kijker. U leert er meer over de projecten en 21ste eeuwse vaardigheden uit de opleiding ‘Moderne met verdieping Taal en Cultuur‘, over ‘Latijn‘ en ‘Moderne met verdieping STEaM‘ en ‘Ondernemen‘.

Voor deze avond vragen we u om zich in te schrijven. Daarvoor klikt u hier. 

De infoavond voor de leerlingen die de overstap maken van de tweede naar de derde graad vindt plaats op 3 mei 2018.

De infoavond voor de leerlingen die de overstap maken van de eerste naar de tweede graad vindt plaats op 8 mei 2018.

ArtBot-kamp

Tijdens deze inspirerende internationale driedaagse ontdek je wat STEaM met robots en kunst te maken heeft. In kleine teams leer je hoe een robot te ontwerpen en programmeren. Zo weet je meteen wat je in het eerste jaar kan verwachten. Het ultieme doel is een robot ontwerpen die zelf moderne kunst kan maken. Elk jaar maken we er samen een hele belevenis van. Van jong (7!) tot oud! Benieuwd? Wel, hieronder kan u zelf al een kijkje nemen naar onze slotshow van 2017!

Inschrijven in de tweede en derde graad 

Voor kennismaking, intakegesprek en inschrijving voor een ander leerjaar kan u een afspraak maken met de directeur van de tweede en derde graad, dhr. Koen Vandamme op het nummer 09 225 11 47 of per mail koen.vandamme@sintlievenscollege.be.Voor kennismaking, intakegesprek en inschrijving in het eerste of tweede jaar kan u een afspraak maken via de directeur van de eerste graad, dhr. Steven Ronsijn op het nummer 09 225 11 47 of per mail steven.ronsijn@sintlievenscollege.be .

Voor kennismaking, intakegesprek en inschrijving voor het internaat kan u een afspraak maken met de internaatsbeheerder, dhr. Dirk Braet op het nummer 09 225 11 47 of per mail dirk.braet@sintlievenscollege.be

 

Aangeboden studierichtingen 2018-2019

Hier vindt u een overzicht van onze studierichtingen (onder voorbehoud)

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)