Huidige Leerling
Klasdagen j2
Gepubliceerd op 22/11/2016

Waarom iedereen op klasdagen moet gaan

klasdagen-j2Begin oktober zijn de tweedejaars op klasdagen geweest naar het “Domain de Massembre” in Heer-Sur-Meuse.

De eerste namiddag zijn we er direct ingevlogen met de eerste activiteit: de vertrouwensspelen. Hier hebben we geleerd om elkaar te vertrouwen, wat onmiddellijk voor een geweldige klassfeer zorgde. Dank aan meneer Van Cauwenberghe!

De volgende dag hebben we een lange tocht gemaakt naar het Franse stadje Givet, gelegen aan de Maas waar we een takenbundel voor Frans gemaakt hebben. We moesten onder andere de weg vragen aan een passant of een boodschappenlijstje in de Carrefour (waar iedereen ook bergen snoep kocht) opstellen.

De meeste groepjes waren vroegtijdig klaar, dus hielden we een gezellig “onderonsje” aan de kade.

’s Avonds werd er een fantastische quiz georganiseerd. Meneer Van Cauwenberghe deed dienst als quizmaster en de overige leerkrachten vormden de jury. Tussen de rondes door was er voor elke klas een “stop-de-band” ronde: een klas zingt een lied mee, de volumeknop wordt volledig naar beneden gedraaid en de volledige klas moet in hetzelfde ritme blijven. Wij, de leerlingen van 2L1, hebben de quiz gewonnen!

De volgende ochtend werden we om zeven uur ‘s ochtends uit ons bed gesleurd om onze bagage te pakken en alle kamers op te ruimen. Na een busrit van drie uur kwamen we veilig en wel terug aan op de parking van Dampoort-station.

Wij zijn er zeker al van overtuigd dat dit een van de beste dagen zullen zijn die je meemaakt op het Sint-Lievenscollege!