Oud Leerling
Dies Natalis 02-10-2015
Gepubliceerd op 01/10/2015

Enkele verslagen

Op 2 oktober ’15 bestond onze school 150 jaar en dat vierden we met een groot feest. Dies Natalis betekent namelijk ‘de geboortedag’ van onze school.
In de voormiddag hadden we nog les maar ik denk niet dat velen nog hun hoofden bij de lessen konden houden. Iedereen was al heel benieuwd en kon niet wachten tot de bel om 12 uur ging.
Op onze speelplaats stond er een frietkraampje die hamburgers, frikandellen en natuurlijk ook frietjes verkochten.
Een bar met frisdrank ( en voor de volwassen na 16 uur ook een paar alcoholische dranken) en ook nog een kraampje met panini’s en wraps.
Er waren ook fantasische optreden van oud-leerlingen en leerkrachten.
In de sportscube was er heel veel ambiance , plezier en goede dansers.

Met vriendelijke groeten ,
Kato De Smet
1e Latijn 4

 

Na 150 jaar was het eindelijk zover: Dies Natalis, hét slc festival! Terwijl (oud)leerlingen, leerkrachten en ouders verbroederden stonden oud-leerlingen en leerkrachten het beste van zichzelf te geven op één van de podia. Alle genres kwamen voorbij van klassiek tot rock, van Franse chansons tot dubstep. Ook de schepen van onderwijs kwam onze school vrijdag een bezoekje brengen en was erg onder de indruk. Het optreden van ELVos BLIJFT BESTAAN was een kippenvelmoment voor iedereen. Twee ex-klasgenoten van onze held Luc De Vos brachten een eerbetoon aan hem door de liedjes te spelen die zij ooit zongen op hun 100-dagen. Onder begeleiding van o.a. hun muziek werd er stevig wat bijgepraat door iedereen die iets te maken heeft met onze school. Het was een fantastisch initiatief dat door iedereen geapprecieerd werd.
Thibaut Duthois

 

De foto’s

DIES NATALIS