Digitale school
eSafety Label
Gepubliceerd op 23/04/2014

Scholen hebben de plicht te zorgen voor een veilige omgeving en veilige toegang tot online technologie als onderdeel van de les- en leerervaring. Het eSafety Label beoogt te helpen deze uitdaging het hoofd te bieden om zo een veiligere, verrijkende omgeving te worden voor personeel en leerlingen. Goede online ervaringen gaan hand-in-hand met een degelijk schoolbeleid en een goed doordacht eSafety Actieplan.

Het eSafety Label biedt een Beoordelingsformulier dat het brede scala van actoren beslaat die invloed kunnen hebben, binnen en buiten de schoolmuren, op het eSafety niveau van de instelling. Op basis van de resultaten van een school wordt een Actieplan opgesteld om het eSafety niveau te verhogen, wat zou kunnen leiden naar eSafety Label Accreditatie, wanneer de noodzakelijke veranderingen zijn ingevoerd.

Onze school stuurde het beoordelingsformulier in. De door ons verstrekte gegevens geven aan dat we in aanmerking komt voor de Bronzen Label status van eSafety.Meer info is te vinden op deze website.